Vandaag deel ik een blokkade waar veel vrouwen mee worstelen. Dat komt ergens vandaan en gaat heel ver terug. De reden waarom ik alleen vrouwen coach, is omdat ik een expert ben geworden in de vraagstukken waar vrouwen mee rondlopen en ik weet hoe ik die moet oplossen.

Vrouwen en mannen verschillen nogal van elkaar. Sommige mensen vinden het vervelend als ik dat zeg, want we leven ook in een tijd waarin we gelijk behandeld willen worden. Dan krijg ik weleens te horen: “vrouwen en mannen zijn toch gelijk!”.

Hoewel ik er een groot voorstander van ben dat vrouwen en mannen gelijk behandeld horen te worden, zijn vrouwen en mannen toch heel verschillend. Zo kan alleen een vrouw een kind baren. Een man kan dat niet. Het brein van een vrouw is anders gebouwd dan dat van een man en ook de lichaamsbouw verschilt tussen mannen en vrouwen. Hormonaal zitten mannen en vrouwen ook heel verschillend in elkaar.

Daarnaast zijn jongens en meisjes van oudsher verschillend opgevoed, omdat vrouwen en mannen verschillende functies vervulden. Mannen waren jagers. Die trokken erop uit om op herten te jagen en kwamen daar dan mee thuis. Vrouwen bleven thuis om voor de kinderen te zorgen en het huis op te ruimen en schoon te maken.

Van oudsher is men dus gewend geraakt dat vrouwen en mannen zich op een bepaalde manier gedragen. De manier waarop wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat noemen wij conditionering. Op een gegeven moment neem je het gedrag over dat je kent en gewend bent.

Als klein meisje krijg je vaak te horen dat je rustig moet zijn, beleefd en lief. Van meisjes wordt verwacht dat zij braaf zijn. Jongens daarentegen krijgen in hun opvoeding vaak de ruimte om druk en brutaal te zijn. Vaak wordt er dan gezegd: “het is een jongetje, he?”. Uit zo’n opmerking blijkt dat het voor jongens en mannen geoorloofd is om brutaal te zijn en voor meisjes niet.

Daarom zie je in de praktijk vaker dat mannen zich gemakkelijker kunnen profileren in hun werk of als ondernemer. Vrouwen zijn vaak wat meer bescheiden van aard. Wat voorzichtiger. Vrouwen vinden het meestal niet zo leuk om op hun borst te kloppen en van de daken te schreeuwen dat zij goed zijn in wat zij doen.

Mannen zien het als een spel om dat juist wel te doen. Het gaat ze van nature gemakkelijker af. En dat brengt mij op hetgeen waar vrouwen een grote blokkade ervaren.

De angst om gezien te worden

Vrouwen ‘verstoppen’ zich onbewust vaak. Ze blijven meer op de achtergrond en vinden dat ook best. Waarom? Uit angst en onzekerheid. En omdat zij dus niet hebben geleerd om zichtbaar te zijn. Er werd immers van ze verwacht dat ze zich inhielden, lief waren en geen grote mond hadden. Kortom, ze werden geconditioneerd om zich niet te laten zien.

Herken jij dat? Ik namelijk wel.
Toen ik vroeger in mijn werk het woord kreeg in een vergadering bijvoorbeeld, dan kreeg ik bij voorbaat al een rood hoofd. Ik kreeg klamme handen en durfde niet te zeggen wat ik eigenlijk dacht. Ik praatte snel, om maar snel van de aandacht af te zijn. Wanneer alle ogen zich weer op een ander richtten voelde ik me opgelucht. Maar tegelijkertijd voelde ik mij niet voldaan, omdat ik net had gezegd wat ik wilde zeggen. Ik worstelde daar dus erg mee.

Stiekem had ik ook het verlangen om voor groepen te spreken en presentaties te houden, maar ik vond dat ontzettend eng. Daarom liet ik die kansen aan mij voorbij gaan. En ook dat gaf mij een onvoldaan gevoel.

Als jij mijn blogs en artikelen al een tijdje leest dan ben je vast een vrouw die ook het verlangen heeft om gezien en gehoord te worden. Want als je niet gezien en gehoord wordt, dan mis je de vervulling in je leven. Je voelt je niet gewaardeerd, niet erkend.

Wanneer je je inhoudt, kost dat energie. Je wordt daar moe van en je weet onbewust dat je niet helemaal jezelf bent. Je past je aan om de ander een plezier te doen, maar waar blijf jij?

Door jezelf klein te houden, bescheiden te zijn en niet uit te komen voor waar je in gelooft krijg je niet de carrière kansen en zul je blijven worstelen in je ondernemerschap. Je hebt te weinig klanten en te weinig omzet.

Door meer vanuit je hart te spreken en jezelf écht te laten zien, maak je werkelijk verbinding met mensen. Ook met je collega’s en cliënten zodat je daar veel meer successen uit kunt halen.

Daarom heb ik besloten om een super gave training te ontwikkelen voor vrouwen die willen leren spreken vanuit hun hart. Of dat nu op een verjaardag is of tijdens een presentatie.

Tijdens de training ga ik je leren om bij jezelf te blijven en niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart te spreken. Op die manier kun je meer genieten van het overbrengen van je boodschap en komt het ook écht aan bij de mensen die naar je luisteren. Het is fijn als je verlost bent van de grote angst en onzekerheid over het spreken. Je kunt dan meer vanuit ontspanning spreken.

Op vrijdag 31 maart vindt de training: “Authentiek spreken vanuit je hart” plaats in het Fletcher Hotel in Leidschendam.

Er zijn maar 8 plekken beschikbaar voor de training. Zo kan je in een kleine groep, met gelijkgestemde vrouwen je transformatie maken.

Wat kun je verwachten:
– We besteden aandacht aan gedachten en gevoelens die je ervan weerhouden om je eigen waarheid te spreken
– Ik help je om meer aanwezig te zijn in je lijf, zodat je je krachtiger voelt als je spreekt
– Ik help je om te belichamen wie je authentiek bent, zodat je helemaal als jezelf kunt spreken
– Wij doen dat met leuke, praktische oefeningen die goed werken voor vrouwen
– Aan het eind van de dag ga je opgeladen naar huis en zul je zin hebben om jezelf te laten horen

De training start om 10.00 en we sluiten de dag af om 17.00. Gedurende de dag ontvang je drankjes en versnaperingen, evenals een heerlijke gezonde lunch.

De prijs voor de training bedraagt 297 euro per persoon. Wanneer jouw werkgever de training betaalt dan komt de BTW bovenop de prijs.
Mocht je het bedrag niet in één keer kunnen betalen, neem dan contact met mij op zodat ik je kan helpen met een betaling in termijnen.

Ik vind het te gek als je mee komt doen met de training op 31 maart!

Je kunt je vanaf nu aanmelden door een mail te sturen naar: sherina@ecstaticabundance.com en erbij te vermelden dat je je aanmeldt voor de training “Authentiek spreken vanuit je hart”.

Heb je nog vragen over de training? Je mag mij gerust bellen: 06-30318745 of stuur mij een mail met je vragen.

Je krijgt binnen 48 uur een mail van mij terug met de bevestiging en aanvullende informatie.

Groetjes,
Sherina Ghafoerkhan
Life Coach – Ondernemerscoach voor vrouwen
ps. Meer informatie over de training kun je lezen op mijn website www.ecstaticabundance.com

Ik ben Sherina Ghafoerkhan
Als ervaringsdeskundige en professioneel Life coach begeleid ik vrouwen met ambitie om hun zichtbaarheid te vergroten. Dat doe ik door middel van 1-op-1 coaching, trainingen, events en vip coaching. Ook geef ik regelmatig lezingen. Op Facebook heb ik een community “Powerful Soul Sisters Connected” die bedoeld is voor vrouwen die een moeilijke jeugd hebben gehad en op eigen kracht veel hebben bereikt in het leven. Het doel is om elkaar te inspireren, ondersteunen en elkaars successen te vieren vanuit een positieve vibe. Wil je ook lid worden van de community? Klik dan op deze link

https://nl.linkedin.com/in/sherinaghafoerkhan

Auteur Career Coach at Ecstatic Abundance, Recruiter at Sollicitatiezaak, Re-integratiecoach