Hoe blijft Vrouw en haar Netwerk vitaal?

Afbeelding Sandra

Als ik aan mensen vertel dat ik vitaliteitscoach ben, dan is de mening gauw gevormd. Iets met gezondheid. Of iets met leefstijl. Dat is vaak de reactie die ik krijg. En voor een klein gedeelte klopt dat. Als vitaliteitscoach zal mijn insteek niet gezondheid zijn. Leefstijl misschien als 2e optie, maar ook niet als eerste.

Kritisch kijken naar de maatschappij

En voordat ik dat ga uitleggen wil ik je eens vragen om een kritisch naar de maatschappij te kijken van vandaag. Ik ben benieuwd of je het zelfde ziet als ik. In mijn werk kom ik dagelijks namelijk mensen tegen, met name vrouwen, die aanlopen tegen deze snel veranderende maatschappij. En ze kunnen het niet meer bijbenen. Ze lijken niet voldoende uitgerust met vaardigheden om het aan te kunnen. Ze lopen aan tegen te weinig tijd hebben, maken zich druk om hoe ze er uit zien (te dik of te dun dat maakt niet uit), ze verliezen het overzicht in alle to-do lijstjes die ze hebben en willen presteren voor de baas. Of het goed doen voor hun partner, vriendin, of buurvrouw. Ze zijn naarstig op zoek naar geluk, denken het gevonden te hebben in het hutje op de hei en zijn hevig teleurgesteld als ze weer aan hun eigen keukentafel zitten. Ongelukkig te zijn. Want dat wat je elders vindt, hoeft niet perse thuis ook zo te zijn. Je zelf zoeken in Nepal is een beetje gek, toch?

Externe factoren

En het erge van dit alles is dat het lijkt te zijn ingegeven door externe factoren. Door dat wat de buitenwereld ze lijkt op te leggen, voor te schotelen of aan te bieden. De invloed van social media kennen we allemaal, ik weet ook niet of ik zonder zou kunnen. En tegelijkertijd wordt ons voorgeschoteld dat de wereld maakbaar is. “Je kunt alles worden wat je maar wilt!” Hoe vaak hoor je dat niet? “als je maar echt graag wilt, dan lukt het je.” Ook vast wel eens gehoord. En wat nu als je het niet is gelukt? Wil je het dan niet graag genoeg..? Zie je wel, er is iets mis met me.

In de war

Dat is waar de meeste van mijn klanten tegen aan lopen. En ze raken ervan in de war, ze voelen zich schuldig of onwaardig of incompetent omdat ze het niet kunnen bijbenen. En dat gaat me aan het hart. Want zij zijn niet gek, of onwaardig of incompetent. De wereld om hen heen laat ze dat denken. En ze weten gewoon niet meer waar ze het zoeken moeten. En dan komen ze bij mij.

Gratis online training

In de gratis training die ik voor Vrouw en haar Netwerk geef, laat ik je zien hoe jij de stappen kunt zetten voor meer vitaliteit in je leven en in je onderneming. Hoe jij ook vitaal blijft in ondernemersland. Want ook wij ondernemers zijn mens. En misschien loop jij ook wel tegen een aantal van dezelfde zaken aan als mijn klanten. En dan zal je zien dat vitaliteit meer is dan gezondheid en dat leefstijl een onderdeel is. Maar dat we eerst beginnen met wat anders. Zie ik je dan?

Webinar

Vrouw en haar Netwerk gratis Webinar dinsdag 9 mei 2017 om 10.00 – 11.00

Auteur Sandra Djukanovic-Wolbers van Vitalizing People

 

Afbeelding Sandra

Strategisch Vitaliteitsmanagement |Vitaliteitscoach en – therapeut | Leiderschap

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *