Anja’s inspiratie, blog van Remy Kroot

https://www.vitamine-t.nl/

De derde gastblog die ik (Anja Zerrouk) deel in Anja’s inspiratie is de blog van Remy Kroot. Haar gastblog lees je hier:

Zucht, de wekker lijkt iedere ochtend wel vroeger te gaan. Na een aantal keer snoozen, sleep ik mezelf met tegenzin uit bed. Ik heb gewoon geen zin om te gaan werken. Eigenlijk heb ik voor veel mensen de ideale baan. Lekker in de buurt, superleuke collega’s, een vast contract en makkelijk te combineren met mijn thuisleven. De werkelijkheid is iets anders; hartkloppingen, werk wat me niet ligt en vooral het grote gevoel: “is dit nu alles?”

Wat wil ik dan?

Maandenlang heb ik getwijfeld, nog meer getwijfeld, wakker gelegen, nagedacht, plannen gemaakt en vooral heel veel naar het plafond van mijn slaapkamer gekeken. Bij het idee dat ik nu nog zeker 30 jaar (of langer) moet werken in een baan die me niet gelukkig maakt, breekt het angstzweet me uit. En ook voel ik die angst als ik dan denk wat wil ik dan?

Een heel klein groot idee ligt al jaren op een stoffige plank ergens in mijn hoofd maar ik zie alleen maar beren op de weg. Zeg maar olifanten eigenlijk. Welke idioot gooit een vaste baan over de boeg voor een stoffig plan? Nou, die idioot ben ik dus 😉.

Ik wil dit niet meer

Na vele nachten plafond staren heb ik op een dag gewoon de beslissing genomen: ik wil dit niet meer. Het klinkt makkelijker dan het is maar nadat ik mijn plan goed heb afgestoft en uitgedacht, heb ik mijn baan opgezegd. Op naar het grote onbekende, mijn eigen webwinkel met unieke en betaalbare woonaccessoires. Doodeng natuurlijk maar het eerste wat ik ook voelde was pure opluchting en geen hartkloppingen meer. Ik geloof ook erg in het principe van je leeft maar 1 keer dus met mijn ogen dicht spring ik gewoon in het diepe!

Wauw

En nu? Mijn webwinkel www.hiphuis.nl is nu bijna een jaar in de lucht en wauw! Ok, geen dik salaris en andere werkclichés maar wel mijn eigen supermooie (TROTS) webwinkel waar mensen ook nog eens gewoon spulletjes bestellen. Ik ben tevreden, voel me ook wel een tikkie stoer en het enige waar ik spijt van heb… is dat ik het niet eerder heb gedaan.

Liefs Remy

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Blog uit de reeks van Anja’s inspiratie

Dit keer een blog van Remy Kroot

Auteur gastblog Remy Kroot

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *