Regelmatig deelt Vrouw en haar Netwerk in samenwerking met Vrouw PLUS een leerzame blog van een expert met tips speciaal voor jou, ondernemende vrouw met of zonder een eigen onderneming. Nu delen wij met heel veel plezier de ondernemende tips blog april 2020. Deze maand is het een inspirerende blog van Marjolein van der Linden, over ondernemen.

Wie ben jij?

Ik ben Marjolein van der Linden, getrouwd, woon met man en hond in Bussum. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door op onze zeilboot, die in Friesland ligt, lekker dicht bij het Wad.

Ondernemen is mij niet met de paplepel ingegoten, maar desondanks denk ik dat het me in het bloed zit. Ik heb het altijd gewild, maar had een flinke duw nodig om het ook echt te gaan doen. Er waren zoveel beren op de weg, dat ik de kansen niet zag. Maar toen ik ze eenmaal zag, ging ik los!
Ik geloof heel erg in samen ondernemen. In doen waar je écht goed in bent en andere zaken over te laten aan anderen. Alleen dan kom je tot een optimaal resultaat. En het is nog leuker ook dan alleen.

Hoe heet je bedrijf ?

Ik heb drie bedrijven. Een daarvan, een klein cateringbedrijf, is een uit de hand gelopen hobby van mijn man en mij. We koken voor kleine groepen of geven kleine workshops in onze eigen keuken.

Het bedrijf waar het mee begon is MarjoleinInschakelen. Dat bestaat al sinds 2011, maar fulltime ondernemen doe ik pas sinds 2005. Ik help ondernemers (zzp en mkb) om de beste ondernemer te zijn die ze kunnen zijn. Ik noem mijzelf business mentor; geen coach, want dat is wat anders. Ik ben er voor het kanaliseren en uitwerken van ideeën tot een gedegen businessplan, voor het aanbrengen van structuur, het creëren van inzicht en overzicht in je bedrijf. Ik bied daarvoor diverse trajecten aan, op maat per ondernemer.

Office Heroes heb ik in 2015 overgenomen toen die kans zich voordeed. Toen nog een netwerk voor freelance assistants en secretaresses, vandaag de dag een netwerk voor freelance ondersteuners in de breedste zin van het woord. Ik organiseer diverse kleine evenementen, samenwerkochtenden en met Vraag Maar Raak Live ochtenden waar ondernemers gratis 15 minuten advies kunnen krijgen over specifieke onderwerpen.

Wat is je grootste droom?

Ik heb best veel dromen, maar de grootste is toch wel dat het me lukt om ondernemers zich ervan bewust te maken dat ze het niet alleen kunnen. Te vaak nog kom ik mensen tegen die onsuccesvol b.v. hun eigen marketing doen, of website bouwen, alleen omdat ze denken/vinden dat hulp inroepen te kostbaar is. Terwijl dat in veel gevallen niet zo is, het zichzelf terugbetaalt in meer resultaat. Dat geldt voor alles waar je een pro bij haalt. Ja, het kost geld, maar dat zie je terug in een beter resultaat. Win-win!

Mijn tip?

Poeh, dat zijn er best veel eigenlijk.
De belangrijkste: Bouw aan je netwerk, wees er zuinig op en maak er gebruik van. Dat levert iedereen aan alle kanten winst op.

En: Probeer niet op anderen te lijken, wees niet bang om op te vallen. Laat je zien en horen, en dan jouw échte ik. Niet voor niets is een van de slogans die ik veel gebruik “Be a flamingo in a flock of pigeons”. (Niet zelf verzonnen, maar mij wel op het lijf geschreven!)

Tot slot: Wees niet te streng voor jezelf. Iedereen gaat op zijn snufferd. Het gaat erom dat je opstaat, het stof afklopt en doorgaat!

 

Contactgegevens Marjolein

Rue des Pecheurs: op Facebook

Ook te vinden op Instagram:

MarjoleinInschakelen: MarjoleinInschakelen

Office Heroes: www.officeheroes.nl

E-mail: info@marjoleininschakelen.nl

Mobiel: 06-29564228

Blogreeks ondernemende tips

De start van deze Vrouw en haar Netwerk blogreeks was in maart 2019.  Alle ondernemende blogs met tips hier op een rijtje:

maart 2019 Jolanda Wicherson

april 2019 Susan Veldkamp

juni 2019 Jolanda van der Steen

oktober 2019 Jolanda van Henningen

januari 2020 Marlou Visser

maart 2020 Jacques Bais 

extra editie Mariska van Gennep

Wil jij ook meedoen aan deze blogreeks? Informeer wat de mogelijkheden zijn via het contactformulier van de website.

Succes met alle tips!