Regelmatig deelt Vrouw en haar Netwerk in samenwerking met Vrouw PLUS een leerzame blog van een expert met tips speciaal voor jou, ondernemende vrouw met en zonder een eigen onderneming. Nu delen wij met heel veel plezier de ondernemende tips blog maart 2020. Deze maand is het een inspirerende blog van Jacques Bais over zakelijk netwerken.

Stel je voor 

Ik ben Jacques Bais, geboren en getogen in Den Helder (een jutter dus), ben al jaren zeer gelukkig getrouwd en woon tegenwoordig met veel plezier in Sneek.

Mensen bij elkaar brengen en mensen verder helpen hun doelen te bereiken is iets waar ik al mijn hele leven al heel veel plezier aan beleef, energie in steek en energie van krijg.

Zakelijk netwerken is persoonlijk en ik help je met je beter profileren, zowel offline als online en je helpen je netwerkvaardigheden te verbeteren.

Ik geloof in het principe van “je ontvangt omdat je geeft” dat zeker op zakelijk netwerken en op samenwerken van toepassing is.

Na 36 jaar bij NCR, waar ik met veel plezier en trots heb gewerkt in verschillende management posities, nationaal en internationaal, heb ik in 2007 het Ondernemers Netwerk Netcircuit opgericht en help ik ondernemers en organisaties meer resultaat uit hun netwerk te halen onder meer door kennissessies, online trainingen en via het online platform van het Ondernemers Netwerk.

Als onderdeel van het Ondernemers Netwerk is de Ondernemerspas ontstaan die zorgt voor meer exposure voor de aanbieders/partners en voor vele voordelen voor de pashouders. (sinds januari 2020)

Bij businessclubs en ondernemersverenigingen geef ik lezingen of presentaties over onder meer
– Professioneel Netwerken
– Acquireren via je netwerk
– Hoe maak je koude acquisitie warm
– Haal meer uit een beursbezoek
– Een goede eerste indruk achterlaten
– Hoe blijf je in “Top of Mind”

Op basis van jarenlange ervaring, kennis en kunde op het gebied van zakelijk netwerken heb ik een naslagwerk geschreven over “Professioneel Netwerken” en een e-boekje over het “Visitekaartje

Verder maak ik altijd tijd vrij voor ons gezin, de vier (volwassen) kinderen en vijf kleinkinderen, en ga ik in de zomermaanden er graag op uit met de caravan en probeer ook nog regelmatig te gaan zeilen.

Hoe heet je bedrijf en wie is je doelgroep?

Ik ben initiatiefnemer en eigenaar van Netcircuit en het Ondernemers Netwerk. MKB Ondernemers in het B2B segment hebben baat bij ons netwerk en we bieden een platform zonder (ongewilde en ongewenste) reclame.

Waarmee help je jouw doelgroep?

 Met een Persoonlijke netwerkplan.

Met een Persoonlijk Netwerkplan weet je na circa twee uur waarom, hoe en waar je kunt succesvol gaat netwerken, inclusief tips en trucs voor maximaal resultaat uit jouw netwerk-activiteiten.

Wat leer je?  De verschillende vormen van netwerken, de soorten netwerkclubs, 3-zinnen pitch, concrete netwerkvaardigheden, zoals de zin en onzin van een “Elevator Pitch”. Vergroten van je naamsbekendheid. Je leert de koude acquisitie warm te maken.

Met het STRATEGISCH NETWERKPLAN VOOR BEDRIJVEN

Netwerken voor bedrijven is allang niet meer het (lukraak) bezoeken, pitchen en praten op bijeenkomsten. evenementen, of bij de vele netwerkborrels.

Tegenwoordig speelt internet en de social media bij netwerken een belangrijke rol waarbij in feite alle medewerkers van het bedrijf bij betrokken kunnen (zouden moeten) zijn.

Een strategie om alle lagen, alle medewerkers van het bedrijf te laten participeren bij het netwerken (zowel online als offline) zal zowel op korte als op de lange termijn z’n vruchten afwerpen.

Online Kennissessies voor ondernemers

Tenminste éénmaal per maand organiseer ik een kennissessie met telkens een ander onderwerp die ondernemers bezig houden, zoals Acquisitie, Fiscale zaken, Financiën, Personeel, Netwerken en meer.

Netcircuit faciliteert de Kennissessies, de onderwerpen of thema’s worden begeleidt door deskundigen uit de praktijk met ruime kennis en ervaring over het betreffende onderwerp

Er wordt gebruik gemaakt van beeld-bellen zonder een APP te gebruiken, je kan rechtstreeks, zonder inloggen, via je browser contact maken.

Wil je een de sfeer proeven? Kijk op de kalender voor het onderwerp en de data van de Kennissessies. Deelnemen is voor leden van het Ondernemers Netwerk gratis.

De Ondernemerspas

Sinds januari 2020 maakt de Ondernemerspas deel uit van onze aanbieding.

De ondernemerspas zorgt voor meer exposure voor de leden van het Ondernemers Netwerk en biedt vele voordelen voor de pashouders.

Lees hier meer informatie over het netwerk en de ondernemerspas

Wat is je grootste droom?

Naarmate ik ouder word, raak ik er steeds meer van overtuigd dat het enige dat echt blijvend is, onze dromen zijn. (Jean Cocteau)

Mijn grootste droom is niet zakelijk. Dromen liggen in de toekomst, ik hoop dat mijn kinderen en kleinkinderen gezond en gelukkig kunnen worden in deze telkens veranderende wereld.

Mijn droom is ook zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen hun zakelijke doelen met plezier via netwerken te kunnen bereiken.

Wat is jouw tip?

Dat zijn er meer dan honderd. Bovenaan op de homepage van Netcircuit worden deze vertoond. Op LinkedIn publiceer ik regelmatig tips en adviezen, bijvoorbeeld zakelijk netwerken en “Low Cost Marketing”

 Er zijn een paar slogans die ik regelmatig gebruik. Twee voorbeelden:

“Als de wind verandert kan je koers houden door de stand van de zeilen aan te passen”

“Aandacht doet alles groeien” (ook je netwerk)

Bij het netwerken gaat het niet om jouw of je product, het gaat om de relatie die opbouwt en onderhoudt.

Contactgegevens

Naam: Jacques Bais
Bedrijfsnaam: Ondernemers Netwerk Netcircuit

Website: www.netcircuit.nl
E-mail: netwerk@netcircuit.net

Je kan me (zakelijk) volgen op social media: LinkedIn, Facebook, Twitter en niet te vaak op Instagram

Blogreeks ondernemende tips

De start van deze Vrouw en haar Netwerk blogreeks was in maart 2019.  Alle ondernemende blogs met tips op een rijtje:

maart 2019 Jolanda Wicherson

april 2019 Susan Veldkamp

juni 2019 Jolanda van der Steen

oktober 2019 Jolanda van Henningen

januari 2020 Marlou Visser

Wil jij ook meedoen aan deze blogreeks? Informeer wat de mogelijkheden zijn via het contactformulier van de website.

Succes met alle tips!