Keynote spreker Emile Ratelband

MEER DAN 650.000 MENSEN VOLGDEN EEN SEMINAR EN TRAINING BIJ RATELBAND RESEARCH INSTITUTE

Sinds 1986, zo’n dertig jaar geleden, is Ratelband Research Institute (RRI) een leidend instituut in Europa en Azië op het gebied van empowerment. Meer dan 650.000 directeuren, managers, ondernemers, zelfstandigen, freelancers en werknemers van 3.700 multinationals en toonaangevende bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en meer landen volgden een of meer seminars, trainingen, productpresentaties of groepssessies bij RRI. Emile Ratelband is de drijvende kracht achter RRI.

RRI BRACHT NEURO LINGUÏSTISCH PROGRAMMEREN NAAR NEDERLAND

RRI heeft in die dertig jaar een schat aan ervaring opgebouwd. Emile Ratelband bracht onder andere het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) naar Nederland. Bij zijn trainingen en seminars staat deze methode van NLP centraal.

Daarnaast ontwikkelde RRI nieuwe vaardigheden en trainingen voor management en persoonlijke ontwikkeling en verwerkte deze vervolgens in de trainingen en seminars. Zo hield RRI zich in de afgelopen dertig jaar bezig met Bodylogics, Entert®ainment, veranderen met metaforen en verhalen, de 30-dagen-methode, de 10-minuten-verandering, inspiratielopen over gloeiende kolen, springen in glasscherven en -gezamenlijk met je niet zo aardige collega- in een glazen bak met 100 muizen liggen. “Tsjakkaa” was bij veel van die activiteiten de lijfspreuk. Veel bedrijven gebruikten deze methode om verandering te weeg te brengen of nieuw leiderschap te introduceren.

RRI werkte hierbij samen met onder andere Richard Bandler, Anthony Robbins, Deepak Chopra, Tom Peeters, Roy Martina en de monniken van de Shaolin Tempel. RRI gaf trainingen en seminars over de hele wereld: in Rusland, Turkije, Saoedie-Arabië, Thailand en China. Ratelband is geroutineerd om te spreken in het Nederlands, Duits, Engels en Frans en gelijk simultaan vertaald te worden.

Ondernemer

Emile Ratelband is een ondernemer in persoonlijke ontwikkeling, oprichter van Ratelband Research Institute en de Ratelband Foundation, auteur van 12 boeken, een ervaren spreker en motivator. Hij bracht NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) naar Europa in 1987 en was de uitvinder van Bodylogics, Entert®ainment, Tsjakkaa en de 30-dagen-methode en ontwikkelde deze theorieën en methoden tot de begrippen die het nu zijn.

 “DE PSYCHOLOGIE VAN JEZELF VERBETEREN”

Niemand brengt de psychologie van “Jezelf Verbeteren” beter over dan Emile. Onder zijn klanten die dankzij Emile een groeiproces ingingen en iets bereikten wat zij vooraf nooit voor mogelijk hielden, bevonden zich multinationals, managers, MKB, overheden, non-profitorganisaties, zelfstandigen en individuen.

Hij werd een miljonair op zijn 21e en ging failliet na het volgen van het advies van zijn financieel adviseur. Een bakker, kledinghandelaar, tour guide, fast food-ondernemer, pannenkoekenbakker, vastgoedondernemer, politicus en poffertjesbakker in de Verenigde Staten – de vele ervaringen hebben Emile gevormd wie hij nu is.

Een persoonlijk faillissement in de Verenigde Staten in 1986 noodzaakte hem dat hij werd teruggeworpen op zichzelf. Dit resulteerde in een contract met Tony Robbins die hem zes maanden lang dag en nacht trainde. Emile schreef vervolgens een boek, kon geen uitgever vinden en publiceerde het zelf, resulterend in 250.000 verkochte exemplaren. Daarna volgde de verkoop van het boek Tsjakkaa (325.000 exemplaren). Hij was de eerste openbare spreker in Nederland, had zijn eigen tv-programma in Duitsland met “Tsajkkaa Du Schafft es” en sindsdien is hij een veel gevraagde en erg gewilde spreker in Duitsland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en, recentelijk, Thailand en China.

Een man die zijn droom leeft, terwijl hij niet eens wist dat hij er één had!

3 oktober 2017

Wil jij Emile Ratelband live in actie zien? Kom dan 3 oktober naar Theater de Meervaart in Amsterdam. En vergeet niet jouw ticket te regristreren.