Je ben ondernemend, hebt passie voor je werk, deelt graag je deskundigheid, je blogt, je verspreidt je kennis en je wil impact maken op je lezers in je netwerk en daarbuiten. Herken je dat? Lees dan verder hoe je de magische mix van je blog en je netwerk benut.

 

Waarom wil jij impact maken met je blog?

Bloggen is een fantastische manier om je deskundigheid online te delen en te verspreiden. Je maakt je daarmee goed zichtbaar, je laat zien wat je in huis hebt en als kers op de taart bereik je heel veel mensen die jij goed kunt helpen. Maar wacht even… Klopt dat wel dat je heel veel mensen bereikt? Dat lijkt al snel het geval, omdat je een groot netwerk hebt en je jouw blogteksten deelt via sociale media. Maar is dat ook werkelijk zo? Er zijn allerlei tooltjes die je vertellen hoeveel mensen er klikken op je pagina, op je links en op je berichten. Ik noem hier even de statistieken van google analytics, bitly facebook. Maar die zeggen niks over hoeveel mensen lezen, en al helemaal niet over hoeveel impact je maakt op je lezers en je netwerk.  Zou het niet fijn zijn als je daar meer bewijs van zou kunnen zien? En als je weet hoe je voor meer impact zorgt?

Magische_Mix (2)

Wat betekent onvoldoende impact voor jou?

Het zou jammer zijn als je de magische mix van je blog en je netwerk niet optimaal benut. En dat je niet de impact maakt op je lezers in je netwerk en daarbuiten die je wel wil en ook verdient. En wie dit nog meer verdient, zijn je lezers, je prospects en je klanten: al die mensen in jouw netwerk en in het netwerk achter al die mensen. Maar ja, dan moet je ze wel zien te bereiken. Je schrijft je blogartikelen niet voor niks: je wil  kunnen zien dat je impact hebt op je lezers, kunnen lezen wat er bij hen leeft en hiermee laten zien aan alle lezers dat jij impact hebt… Hoe krijg je dat nu voor elkaar?

 

Gelukkig is dat simpel. Ik geef je hier 5 tips die je weinig tijd en moeite kosten en waarmee jij je blogartikelen niet alleen verspreidt maar vooral ver spreidt…

  1. Gebruik een call to action

Eindig je artikel met een opdracht aan je lezers: vertel ze daar wat jij wil dat zij in een reactie op je blog delen. Dan zullen meer mensen ook echt gaan reageren. Hou er rekening mee dat je meer effect hebt als je maar 1 duidelijke opdracht mee geeft: je maakt het je lezer dan zo makkelijk mogelijk.

  1. Voeg sociale media knoppen toe aan je blog

Ook hier geldt: maak het je netwerk en je lezers makkelijk en voeg knoppen toe voor sociale media. Zo kunnen lezers jouw artikelen makkelijk delen. En wijs ze daar ook op!

  1. Gebruik Linkedin Pulse

Wanneer je de taalinstelling van je profiel op LinkedIn op Engels zet, kun je artikelen op Pulse plaatsen via de knop “Publish a Post”. Plak hier niet je hele artikel op,  maar schrijf een paragraafje waar je blog over gaat en geef de link naar het hele artikel op jouw blogpagina. Dit is gaaf, omdat niet alleen jouw eigen netwerk deze Pulse Post ziet, maar iedereen met of zonder een LinkedIn-profiel dit kan zien! Klik hier voor een voorbeeld.

  1. Doseer

Let op: bijna niemand doet dit, maar dit heeft zoveel meer impact… Doseer het verspreiden van je blog. Stel, je deelt elk blogartikel op 4 verschillende platforms, of in 6 verschillende groepen op Facebook… Doe dat dan NIET op hetzelfde tijdstip. Doe dat niet eens op dezelfde dag! Maar doseer dat. Zo bereik je ook de mensen die op dat ene moment dat je alles tegelijkertijd zou delen  niet online zijn en dat dus zouden missen….

  1. Stel vragen

En tot slot kun je mensen die je goed kent persoonlijk vragen stellen. Vragen om te reageren, om hun visie op je blog te geven, te delen, om andere mensen op jouw blog te wijzen. Daarmee krijg je toegang tot het netwerk achter jouw netwerk! Mensen willen dat best graag voor je doen, maar denken er niet altijd zelf aan. Vragen werkt echt!

LinkedIn

Zo, nu kun je aan de slag! Je hebt vijf simpele tips om jouw blogartikelen in je netwerk te verspreiden en ook door je netwerk te laten verspreiden. Meer impact kan nu niet meer uitblijven. En ik wens je daar veel succes en plezier mee!


Wil jij meer weten over hoe je effectief en makkelijk kunt bloggen? Vraag dan hier meteen mijn gratis e-book aan met de 50 Beste BlogTips.

 

 
Initiatiefnemer van het BlogCafé Saskia van de Riet