Regelmatig deelt Vrouw en haar Netwerk in samenwerking met Vrouw PLUS een leerzame blog van een expert met tips speciaal voor jou, ondernemende vrouw met en zonder een eigen onderneming. Deze maand delen wij met heel veel plezier de ondernemende tips blog maart 2020 van Jacques Bais over zakelijk netwerken. En in deze extra editie doen we alles een beetje anders en delen wij een inspirerende blog van Mariska van Gennep.

 I have a dream!

Ja, ik begin direct met de woorden van een groot leider. En ook ik heb een droom. Om op grote tonelen te staan. Daar droomde ik als kind al van en deze droom heb ik kortgeleden mogen delen via de sociale media. 24 maart sta ik in Assen op een heel groot toneel.

Natuurlijk sta ik er met een missie, een boodschap. Ik wil namelijk dolgraag de relatie tussen zorg en mantelzorg (zorg en informele zorg zo je wilt) verbeteren. Daarmee bedoel ik niet, dat ik als ervaringsdeskundige de zorgprofessionals wel even kom vertellen hoe het moet. Integendeel. Ik deel mijn verhaal als mantelzorgexpert met mensen uit de zorgwereld. Wat er mis ging en zeker ook wat er goed ging. Zodat we er samen van kunnen leren. Want ook ik heb als mantelzorger destijds van mijn man met ALS fouten gemaakt. Hé, klinkt wel logisch toch? Je weet dat je man dood gaat, alleen nog niet wanneer én je moet ineens alles rondom zijn ziekte en welzijn regelen. Pas veel later bleken er (mits je aanvullend verzekerd bent) mantelzorgmakelaars te zijn. Ik wist het niet en moest roeien met de riemen die ik zelf in elkaar geflanst heb.

Stel je voor 

Wie ik ben? Mariska van Gennep, genoemd naar mijn gelijknamige bedrijf, dat was wel makkelijk. Ik help zorgprofessionals/scholen en binnenkort ook werkgevers met het vinden van oplossingen voor mantelzorgers. Vanuit mijn ervaringen laat ik mijn kant van het verhaal zien en ik hoor graag hun kant, zodat we samen kunnen zorgen voor oplossingen. Ik ben spreker voor en over palliatieve mantelzorg. Ik heb een boek geschreven over de periode dat mijn man ziek was en overleed: “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg”. Verkrijgbaar bij alle boekhandels online en in Assen bij Bruna Marsdijk op voorraad.

Wat is jouw tip?

Mijn tip en levensmotto is om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ik heb zelf destijds de wereld rechtop gezet door te gaan bloggen over al onze ellende. Door van me af te schrijven kon ik het ‘loslaten’. Natuurlijk nooit helemaal, maar het heeft me veel mooie dingen gebracht. Publiciteit, veel volgers in mantelzorgland (die aangeven dat ik herkenbaar schrijf), een tweede plek bij de VIDM awards regio Drenthe in 2019, op de Kilimanjaro in 2017, kortgeleden in Trouw met een opiniestuk en ik kan nog wel even doorgaan. Dus, zit je er even doorheen, pak de zure appel. Bijt erin en ga ervoor!

 

Contactgegevens

 
Mariska van Gennep

Of wil je me inhuren voor een inspirerende lezing?

Tel: 06-28111964

Blogreeks ondernemende tips

De start van deze Vrouw en haar Netwerk blogreeks was in maart 2019.  Daarom vieren wij onze eerste jaar met niet één blog (geschreven door een ondernemende man) maar door twee inspirerende blogs. Alle eerdere ondernemende blogs met tips op een rijtje:

maart 2019 Jolanda Wicherson

april 2019 Susan Veldkamp

juni 2019 Jolanda van der Steen

oktober 2019 Jolanda van Henningen

januari 2020 Marlou Visser

maart 2020 Jacques Bais

 

Wil jij ook meedoen aan deze blogreeks? Informeer wat de mogelijkheden zijn via het contactformulier van de website.

Succes met alle tips!