Veel therapeuten/ therapieën geven je handvaten om met je problemen om te leren gaan, zodat je een burn-out in het vervolg kunt voorkomen. Maar tja, je hebt niet altijd alles onder controle. Dus vroeg of laat gaat het weer opnieuw mis. Dat is nu eenmaal op je vingers na te tellen…

Het kan ook anders… Let op!

Er zijn namelijk ook therapeuten/ therapieën die de oorzaken van je burn-out onderzoeken en deze effectief aanpakt zodat je nooit meer opnieuw een burn-out krijgt. Het eerste is slechts symptoombestrijding, dat is dit absoluut niet. Integendeel zelfs. Je pakt de bron, de oorzaken van je burn-out aan. Zodat je ook razendsnel hersteld van je burn-out in tegenstelling tot eerdergenoemde.

Waarom is deze therapie dan niet de standaard zorg?

Onze zorgstelsel richt zich niet op genezing van een ziekte. Er is namelijk veel meer te verdienen aan een zieke patiënt. Dus deze zorg (holistische geneeskunde) wordt nauwelijks vergoed door onze zorgverzekeraars. Het is gewoon een winstgevend bedrijf wat ook zijn centjes moet verdienen. En tja, welzijn van de mens staat daarbij echt niet voorop. Die tijd is allang voorbij…

Wat is er dan wél mogelijk?

Gelukkig is er een wetgeving vanaf 2011 die bepaald heeft dat jouw werkgever medeverantwoordelijk is voor jouw welzijn. Daarnaast is de werkgever uiteraard gebaat bij een snelle progressie van zijn werknemer als deze thuis zit met een burn-out. Maar ook het effectief voorkomen van een burn-out levert zakelijk gezien enorm veel winst op. Dus vaak is er een potje voor jou als werknemer om een traject te volgen voor persoonlijke groei.

Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Mocht je bij het zien van deze video overtuigd zijn van mijn werkwijze als coach/ trainer, dan help ik je graag met mijn ervaring, kennis en expertise in het effectief behandelen van een burn-out. Want niemand hoeft zichzelf burn-outed te voelen. Voorkom een fikse burn-out door met de juiste therapie te starten. En stop met negeren van signalen. Kom in actie! Doe het nu. Wat je leeft altijd nu en nooit later. Stop met excuses verzamelen en creëer een winnaarsmentaliteit.

 

Hartelijke groet,

Tamara Straatman – NLP Quality of Life Coach