Ontdek en benut je waarde

We hechten allemaal aan waardering. Hoe fijn is het wanneer iemand zegt goed gedaan, het bekende schouderklopje. Alleen rijst vervolgens de vraag of het ook daadwerkelijk gemeend is wat iemand zegt. Je hoort het vaak aan de toon in de stem. Aan een opgedreund standaard zinnetje heb je simpelweg geen fluit.

Belangrijker is om voor jezelf te weten wat jouw waarde is. Ontdekken, bewust worden en inzetten van jouw talenten helpt je om jouw toegevoegde waarde zichtbaar te maken.

Stel jezelf eens de vraag: ‘Hoe wil ik later terug kijken op mijn carrière, mijn leven? Wat wil ik bereiken?’

Wat wil je dat anderen onthouden van jou en zeggen wanneer ze een ander spreken die jou ook kent?

Zorg dat anderen op de juiste manier over je kletsen

Jouw waarde is wat in de rondte gaat zonder dat je er zelf bij bent. Het is wat blijft hangen bij anderen. En ja, dit zou ook een negatieve waarde kunnen zijn. Bijvoorbeeld wanneer niet duidelijk is waarom je de dingen doet waarvoor iemand bij jou zou moeten aankloppen.

Het maakt niet uit of je in dit geval ondernemer bent of in loondienst werkt. Iedereen heeft waarde en is waardevol voor een organisatie. Je ervan bewust zijn en het inzetten is des te belangrijker. Want wanneer je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan breng je iets unieks mee. Mensen kunnen hetzelfde kunstje leren, ze kunnen nooit jouw persoonlijke inbreng overnemen. Door jouw bovenliggende doel (het antwoord op de vraag die ik je eerder stelde) zul je altijd uniek zijn in jouw bijdrage.

Proces van waarde

Het helder verwoorden van jouw doel en waarde, dat is de uitdaging!

Je waarde inzichtelijk maken is iets wat tijd kost. Opschrijven en herschrijven. Jezelf regelmatig vragen waarom staat dit er of kan ik nog een laag dieper gaan?

Het proces van waarde is een ontdekkingsreis waar je tot in lengte van jaren profijt van hebt. Het helpt je bij het maken van keuzes. Denk aan een andere baan of opdracht, past die bij de waarde die je levert of jouw bovenliggende doel in het leven. Het aantal foute keuzes zal teruglopen, al trapt iedereen (ook ik) echt nog wel eens in een oude valkuil.

Ga je aan de slag met jouw proces van waarde dan wens ik je veel succes. Doe het voor jezelf en neem er de tijd voor.

Wil je hulp dan kan je hier natuurlijk voor bij mij terecht. Neem contact op om samen een traject te bepalen.
Doe je het liever zelf thuis met een beetje hulp…….we hebben 2 cursussen die hierop aansluiten.

Wat je ook kiest, ik wens je een waardevol proces toe. Geniet van de stappen die je zet, nu en in de toekomst.

Iedereen is van waarde!

NB: Wanneer je hiermee aan de slag gaat of zou gaan, wees dan heel eerlijk in het geven van antwoorden. Alleen dan benut je oprecht je intrinsieke waarde! Hou jezelf dus niet voor de gek.

Meer informatie

Sandra Kok
E-mail: sandra@theredbusinesscat.com
Tel: 06 5431 2276
www.theredbusinesscat.com

Het beste bereik je me per e-mail en telefonisch in de ochtend.

Mijn motto:

Live your bliss!

Uitleg headerfoto: Vroeger werd er betaald met schelpen (voor de munten kwamen) en hadden deze dus veel waarde.
Iedereen heeft waarde - Sandra Kok The Red Business Cat