Niemand is perfect!

Wij zijn niet perfect, niemand is perfect. Soms zeggen we domme dingen of oordelen we voor dat we meer weten over een bepaald onderwerpen of personen. En wij lachen wanneer wij dit niet zou moeten doen. De littekens die wij met ons allen elkaar veroorzaken komen door mensen die in het verleden bij elkaar het onrecht hebben aangedaan.

Gebruiksaanwijzing

Wij en alle andere mensen hebben wel een beperking. Al is dit niet alleen lichamelijke dan is het wel verstandelijk, dus zogeheten “onze gebruiksaanwijzing”. Helaas word deze “gebruiksaanwijzing” vaak te laat of niet gelezen, verkeerd beoordeeld of zelfs mee gerotzooid om zichzelf beter voor te doen dan wat die persoon werkelijk is. Omdat men bang is om afgewezen te worden.

Kleine verstandelijke beperking

Dit ga ik u vertellen: Zelf ben ik ook iemand een kleine verstandelijke beperking (niet aangeboren) en deze zal waarschijnlijk nooit meer veranderen. Het is daarom heel erg moeilijk om dit voor mijzelf te accepteren en respecteren met wat ik eenmaal voor mij de rest van mijn leven moet meenemen. Met in mijn achterhoofd dat als ik eerlijk en mijzelf ben, waar ik ook voor solliciteer ik afgewezen zal worden.

Heel mijn hart

Voor ene persoon is dit zwaarder als dan bij de anderen. U kunt mij haten of juist van mij houden of niet. Ik kan u één ding beloven, als ik besluit om iemand in mijn hart toe te laten, dan doe ik dat met heel mijn hart. Dit geef ik u mee: liefde, warmte, licht, geloof, hoop en vertrouwen. Maak daarom altijd tijd voor de mensen die u de meest speciale persoon ter wereld laten voelen. Een bloem droomt namelijk niet over de bij. De bloem bloeit en groeit en de bij arriveert.

Compleet

Een begin van een eerlijke, gezonde en een betere samenleving is wanneer we elkaar precies laten zijn zoals wij zijn. En niet zoals dat anderen dat zouden willen. Anders zouden we verliefd worden op de weerspiegeling van ons zelf. Ik denk dat het ons best eens zou kunnen overkomen, het vinden van iemand die compleet om u geeft, ook al zijn we over geheel genomen een ramp. Wij hebben niemand nodig die ons compleet maakt, want niets is ooit compleet, een huis niet, een bedrijf niet en een politieke partij ook niet, zelfs de mensheid is niet eens op één dag gebouwd. Er is daarom altijd wel wat we wensen, dit zal nooit eindigen, we hebben allen iemand nodig die ons allemaal dus ook mensen met een handicap, lichamelijke of verstandelijke beperking, zieke mensen en hele arme mensen die ook volledig geaccepteerd en gerespecteerd wensen te worden.

Relatie

Koester daarom altijd uw hart. Zorg goed voor uw hart. Denk daarom ook aan u zelf. Maak er geen ontoegankelijke plek van voor iedereen, want er zijn ook mensen die het wel waard zijn om die toegang bij u of ons te krijgen. De beste relaties zijn niet degene die geen problemen hebben. Het zijn degene waarin ze er alles aandoen om een relatie te doen blijven werken. De alle soorten relatie – banden moeten niet perfect zijn, het moet echt zijn, met een goed gevoel.

Het hebben van een relatie is misschien niet als een mooie zonnige dag. Twee mensen kunnen één paraplu delen en samen een storm onder ogen zien, in voor en tegenspoed.

Thuis komen

Misschien betekent “Thuis ”gewoon twee armen die wij allen stevig vasthouden wanneer wij ons rot voelen. Dit heeft iedereen nodig. Zelfs van hele arme mensen tot hele rijke mensen, iemand met een laag – inkomen, iemand met een hoog – opleiding niveau. Zelfs een president is ook maar een mens maar vaak vergeten we wie we persoonlijk zijn. Wanneer u tijd aan iemand wijdt geeft u hem/haar een deel van uw leven dat nooit meer terugkeert, daarom noem ik u mijn deel van deze keten. Dit geef ik u mee: vergeet niet te leven!

Website: www.nieuwsocialisme.org

 

Deze blog is eerder gepubliceerd op LinkedIn.

 

Auteur = Nita Bouwman – Building together for a better world Because building is our subject!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *